L’EIXIDA


Exposició “Com veus el riu?”
13 Setembre 2007, 1:42 pm
Filed under: Sant Andreu de Palomar | Etiquetes:

Serà a partir del proper divendres 14 de setembre, a la Biblioteca del Bon Pastor.

>> A continuació, us reproduïm la invitació i la nota de premsa que ens han fet arribar:

Amic/amiga,

Ens complau convidar-te a la inauguració de l’exposició “Com veus el Riu?” fruit del concurs de fotografies sobre el riu Besòs que el Grup de Joves Viu el Riu! hem estat organitzant durant els últims mesos al districte de Sant Andreu i, més concretament, al barri del Bon Pastor. La jornada tindrà lloc el proper divendres 14 de setembre a la Biblioteca Bon Pastor. Adjuntem nota de premsa referent la jornada i l’ordre del dia.

L’acte començarà a les 18:00 hores amb la lectura d’un conte creat pel Grup Viu el Riu! sobre el riu Besòs dirigit als més petits. A partir de les 19:00 es farà l’acte d’entrega dels premis i la inauguració de l’exposició de fotografies “Com veus el Riu?” amb totes i cadascuna de les fotografies que han participat al concurs. I per finalitzar podrem gaudir junts d’un refrigeri i una copa de cava per celebrar que el Riu és més viu que mai. Comptem amb la teva presència!

A l’espera de saludar-te personalment, rep una cordial salutació,

Projecte Viu el Riu!

—-

La Biblioteca del Bon Pastor acull una exposició fotogràfica sobre el riu Besòs

Barcelona, 12 de setembre de 2007.- El grup de joves “Viu el Riu!” inaugura el proper divendres a les 18 hores l’exposició “Com veus el Riu?”, fruit del concurs de fotografies que aquest mateix col·lectiu ha estat organitzant durant els últims mesos al districte de Sant Andreu i, més concretament, al barri del Bon Pastor.

Precisament, és la Biblioteca d’aquest barri la ubicació escollida per albergar la mostra des del proper divendres. L’acte començarà a les 18:00 hores amb la lectura d’un conte creat pel Grup Viu el Riu! sobre el riu Besòs dirigit als més petits. A partir de les 19:00 es farà l’acte d’entrega dels premis i la inauguració de l’exposició de fotografies “Com veus el Riu?” amb totes i cadascuna de les fotografies que han participat al concurs.

Sobre el projecte “Viu el Riu”

Un grup de joves cinc del barri barceloní del Bon Pastor, Anabel Torres, Alba Martínez, Paula García, Ester Alguacil i Carlos Baraibar, ha posat en marxa un projecte innovador anomenat Viu el Riu que pretén recuperar l’ús social del marge del riu Besòs en el seu pas per aquest barri barceloní. Es tracta d’un projecte promogut per la Comissió Europea i que es realitza en xarxa amb dues associacions juvenils de Polònia i Turquia.

L’objectiu primordial del projecte Viu el Riu és situar el Parc Fluvial del Besòs en el mapa barceloní dels espais verds com una opció més per desenvolupar-hi activitats de lleure. El riu Besòs va ser rehabilitat amb fons europeus a partir de 1995 i fins arribar-se a convertir en un espai verd saludable de lleure i esbarjo. Tot i això, l’ús social de la llera i del Parc Fluvial en general no es correspon, a dia d’avui, amb la qualitat de l’espai i les seves potencialitats. El riu, en el seu pas pel Bon Pastor, pateix un cert ostracisme d’un veïnat que ha percebut el riu en els darrers anys com un abocador i un indret a evitar. Les especificitats de l’espai, amb la Ronda Litoral separant físicament el barri del riu, també contribueixen a l’oblit d’aquesta zona verda, equipament que, per altra banda, falta al barri del Bon Pastor.

Activitats al riu per la gent del barri

Per tal de canviar la percepció social d’aquest espai, el projecte Viu el Riu ha organitzat diverses activitats realitzades amb les escoles Bon Pastor i Cristòfol Colom d’aquest barri barceloní així com d’una celebració, inserida en el programa de Festa Major del Bon Pastor, en què l’eix central va ser la llera recuperada del Besòs, a la primavera d’aquest any 2007.

Projecte europeu

El projecte s’ha engegat en xarxa amb dos grups de joves més, un a Ankara (Turquia) i l’altre a Varsòvia (Polònia), amb els que poder compartir objectius i idees. El projecte comú dels grups polonès, turc i català porta el títol genèric de “Per què no gaudir del medi ambient?”. Els tres grups són els adjudicataris d’una subvenció de 10.000 euros de la Comissió Europea que promou iniciatives juvenils a través del seu programa Acció 3.1 que serveixin per fomentar la cohesió social sobretot en indrets d’extracció humil, com el barri del Bon Pastor.

Concurs de fotografia

Finalment, una de les iniciatives més ambicioses de Viu el Riu és un concurs de fotografies sobre el riu que té com a objectiu final, a més de premiar la millor fotografia, elaborar un recull d’imatges sobre aquest entorn i presentar-les en una exposició itinerant que visitarà els principals punts del districte de Sant Andreu. Totes les imatges presentades a concurs, tant actuals com antigues, passaran a formar part d’un arxiu històric del Besòs.

Recolzament de les institucions

El projecte Viu el Riu s’ha posat en contacte amb els responsables de la Diputació de Barcelona i la regidora de l’Ajuntament del districte de Sant Andreu que ha expressat el seu compromís personal amb el projecte, així com també amb diverses institucions i associacions del districte per tal d’aconseguir la seva participació activa en el projecte.

El foment de les sinèrgies amb d’altres entitats juvenils de l’entorn ha estat una altra de les ambicions del projecte Viu el Riu, amb la intenció de comptar amb un reforçament social de base important per tal d’aconseguir que la recuperació de la llera del riu per a usos socials no sigui quelcom temporal.

Per a més informació:

Viu_el_riu@hotmail.com

699 56 27 43 (Carlos Baraibar)

Centre Cívic Bon Pastor, Psg. Enric Sanchís, 12

Divendres de 18 a 20 hores






Els comentaris estan tancats.