L’EIXIDA


Intent de desallotjament de les Cases Barates del Bon Pastor
31 Agost 2007, 1:33 pm
Filed under: Sant Andreu de Palomar | Etiquetes: , ,

El col·lectiu Néts i Nétes del Bon Pastor ens va fer arribar la informació el passat dia 29 d’agost.

“Aquest matí tres cotxes de la Guàrdia Urbana van acompanyar els advocats de l’Institut Municipal d’Urbanisme Javier Valdivia i Rocío Benito Arranz a notificar la ordre de desallotjament a les famílies en resistència de la primera fase de cases barates de Bon Pastor. Es tracta dels mateixos advocats que durant tot el mes d’agost  havien estat declarant estar de vacances o no coneixer el cas.

L’actitud vexatòria i intimidatòria mantinguda durant tot el matí pels dos advocats va sortir l’efecte desitjat sobre els veïns afectats: dues dones majors van estar a punt de desmaiar-se i una persona que pateix de diabètis va sufrir una crisis de sucre, així que s’ha hagut de trucar a una ambulància. Un dels veins afectats va ser ingressat en urgències. Durant tot el matí l’afluència de veïns en solidaritat va ser molt gran, arribant a haver-hi unes 30 persones, gairebé totes de les cases barates.

Els advocats Valdivia i Arranz van estar esperant durant més de dues hores perquè les ambulàncies marxessin i els veïns firmessin la notificació del desallotjament. Però, quan van veure arribar un equip de TV3 amb una càmara de video, van marxar ràpidament dintre d’un cotxe de la Guàrdia Urbana, sense les firmes que havien estat esperant.

Paral·lelament a l’arribada d’aquestes persones, els veïns afectats van rebre una carta del Patronat dient que els seus contractes indefinits s’havien rescindit al desembre, i que el lloguer se li havia continuat cobrant per un “error informàtic”. Els veïns han trovat a les seves contes bancàries una transferència de diners des del Patronat (els 8 mesos de lloguers) però van retornar-ho.

Els drets que toquen als titulars de lloguers indefinits són: el reallotjament dintre d’un pis a la mateixa zona, i una indemnització per diferència de renda. Fins que no es vegin reconeguts aquests drets, a través d’una sentència judicial que està a punt d’arribar, aquests veïns no marxaran de les seves cases.

Però l’Ajuntament no pot permetre’s que això passi perquè en aquest cas, la mateixa indemnització la reclamarien també les 600 famílies que queden a les cases barates de Bon Pastor. En el cas que es produexi un desallotjament forçòs, les famílies afectades podrien entrar en vaga de fam indefinida.

TENINT EN CONTA QUE ELS ÚNICS MITJANS DEL QUAL DISPOSEM PER ATURAR UN DESALLOTJAMENT IL·LEGAL SÓN LA MOVILITZACIÓ VEÏNAL I LA PRESSIÓ A L’OPINIÓ PÚBLICA, DEMANEM A COL·LECTIUS, INDIVIDUS I MITJANS DE COMUNICACIÓ ALTERNATIUS D’ESTAR PENDENTS DE LA SITUACIÓ DURANT ELS PRÒXIMS DIES, PER SI FES FALTA UNA CONCENTRACIÓ URGENT DE SOLIDARITAT DAVANT DE LES CASES BARATES!”

>> Per contactar amb el col·lectiu, podeu enviar un correu a: netesbp@gmail.com

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: