L’EIXIDA


Comunicat dels veïns/es en resistència en la primera fase de les Cases Barates del Bon Pastor
3 Agost 2007, 1:16 pm
Filed under: Sant Andreu de Palomar | Etiquetes: , , ,

El passat dimarts 31 de juliol de 2007 ens va arribar una carta de desallotjament de l’Ajuntament de Barcelona i de l’Institut Municipal d’Urbanisme. En aquesta carta, que no està firmada ni ratificada per cap jutge, se’ns demana deixar les nostres cases en 23 dies.Fa set mesos que suportem una pressió intolerable de l’Administració i l’Associació de Veïns/es.

Estem esperant una sentència judicial que decideixi sobre les condicions amb les que abandonarem els nostres habitatges. El jutge va demanar mesures cautelars per protegir les nostres cases (auto 9-2-2007 del Jutjat Contenciós Administratiu n.5); nosaltres no podem anar-nos-en fins que no es resolgui aquest judici.

En la carta se’ns considera “ocupants sense títol” de les nostres cases. No entenem amb quin criteri s’afirma això, ja que els nostres contractes d’arrendament segueixen vigents, i que fins aquest mes (agost 2007) el Patronat no ens ha cobrat regularment els lloguers, dels que en guardem els rebuts.

A pesar del fet que aquesta carta se’ns va presentar el dia anterior al tancament dels jutjats (1 d’agost), i que en ella no es menciona la possibilitat de recórrer, hem pogut presentar un recurs, al·legant els rebuts dels pagament del lloguer i la vigència dels contractes d’arrendament. L’Ajuntament pretén ignorar l’existència d’un procés judicial del que n’ha d’esperar la conclusió. Se’ns planteja la possibilitat que haguem de deixar les nostres cases a canvi de res; però sabem que això és il·legal, que serem reallotjats al Bon Pastor com tots, amb les indemnitzacions que ens toquen per llei.

Sabent que del futur del nostre cas també depèn el futur dels 600 habitatges restants del barri de les Cases Barates, demanem a veïns i veïnes el seu recolzament en les properes convocatòries, ja que si se’ns considera ocupants sense títol a nosaltres que seguim pagant el lloguer, ocupants sense títol són tots i totes les veïnes del barri; si se’ns reconeix el nostre dret legal a indemnització i reallotjament, aquests drets es reconeixeran també per a tots els altres habitants del barri.

>> Convoquem a una roda de premsa per al dilluns 6, a les 14h, davant dels Jutjats, Passeig Lluís Companys (L1 i RENFE, Arc de Triomf)

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: