L’EIXIDA


Ordre de desallotjament als veïns i veïnes en resistència del Bon Pastor
1 Agost 2007, 1:13 pm
Filed under: Sant Andreu de Palomar | Etiquetes: , , ,

La repressió mai fa vacances, i al Bon Pastor ho acaben de saber de primera mà. Us copiem la informació apareguda al portal de contrainformació Indymedia Barcelona respecte l’ordre de desallotjament dels veïns/es de les Cases Barates.

A mig matí d’ahir, dia 31 de juliol, una unitat de la Guardia Urbana, acompanyat per un funcionari de l’Ajuntament, s’ha presentat a les cases dels veïns de la primera fase de Bon Pastor que estan a l’espera de sentència judicial pel contenciós administratiu que han interposat en contra del Patronat.

Aquests veïns i veïnes (Paca, Fina, Carlos, Laura, Aurora, José, Ramón, Iván, Edgar) no han acceptat les condicions econòmiques que el Patronat va imposar per deixar les cases barates i per reallotjar-se a un dels nous pisos. Fa sis mesos que están esperant la resolució del seu contenciós, i mentrestant pateixen un mobbing constant per part de l’Ajuntament, del Patronat i de l’Associació de Veïns, que fomenten l’odi per part dels altres habitants del barri.

La Guardia Urbana va entregar a aquestes famílies una ordre de desallotjament, signat per l’alcalde Jordi Hereu, a cumplir-se en 23 díes. Van afegir verbalment que la situació d’aquestes famílies, dins de les seves cases, era igual a la d’uns okupes, i que havien de deixar-les dintre del termini de la ordre. Comparar-los a okupes significa negar-li els drets de reallotjament i d’indemnització que els pertoquen.

Els veïns i veïnes no van deixar-se espantar i van respondre presentant un recurs als jutjats. Però el fet que la injunció es presentés avui, últim día d’obertura dels jutjats, complica la situació, ja que és possible que el jutje no rebi a temps el recurs presentat. Els 23 díes caducaríen abans de l’obertura dels jutjats. Creiem que aquesta actuació, feta expressament just abans del tancament dels jutjats al mes d’agost, no tingui cap altra finalitat que la d’amenaçar i pressionar als veïns en resistència, però no podem assegurar que, d’aquí 23 díes, no s’acabi produint un desallotjament forçós; cosa que, obviament, sería altament il·legal.

Demanem a les persones interessades en el futur d’aquest barri, i a tothom que vulgui donar un cop de mà en contra de la violència immobiliària i del mobbing que estan patint aquestes famílies, d’ESTAR PENDENTS DELS ESDEVENIMENTS DELS PROPERS DIES, i de preparar-se a donar un recolzament, tant moral com físic, a la resistència en contra del desallotjament d’aquestes famílies.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: