L’EIXIDA


La primera acció convocada per l’Assemblea andreuenca contra l’especulació acaba amb 15 persones identificades
16 Mai 2007, 8:20 am
Filed under: Sant Andreu de Palomar | Etiquetes: ,

En el marc de la setmana de lluita “Està tot fatal!”, l’Assemblea andreuenca contra l’especulació i per l’habitatge digne va convocar per ahir dimarts una concentració davant d’una immobiliària per denunciar un dels agents especuladors en el negoci de l’habitatge. La concentració havia estat fixada al C/Gran amb C/Servet per a les 19h del vespre, però força estona d’abans ja hi havia al lloc convocat més de 8 furgonetes dels Mossos d’Esquadra, així com diversos cotxes patrulla i agents de paisà donant voltes pel poble. Ja durant tot el matí, veïns i veïnes havien alertat la presència d’agents policíacs de paisà. Segurament, estarien molestos per la siliconada de 6 immobiliàries dues nits enrere.

En veure la situació de bloqueig de les immobiliàries, i després d’una estona de deliberació, l’Assemblea convocant va decidir moure’s cap a una altra immobiliària, també al C/Gran, més cèntrica i que encara romania oberta. Només arribar i  desplegar la pancarta amb el lema “Fora especuladors de Sant Andreu”, la immobiliària es va tancar per dins.

Durant més de mitja hora, una quinzena llarga de persones es van concentrar, tot cridant lemes contra l’especulació, repartint octavetes i xiulant ben fort per denunciar els especuladors. No debades, el lema de la setmana és ‘A Sant Andreu, xiulem als especuladors!’. A més, amb un megàfon s’anava explicant als veïns i veïnes el motiu de la convocatòria, tot explicant la coordinació amb la campanya ‘Està tot fatal!’ i la coincidència buscada amb el període electoral. Cada cop més gent es quedava a la concentració i a escoltar els missatges de denúncia, alhora que s’esgotaven les 400 octavetes editades.

Quan ja passaven uns 30 minuts de la concentració han fet acte de presència les furgonetes dels Mossos d’Esquadra, que han tallat el carrer i han encerclat les persones concentrades. Aquestes no han deixat de cridar consignes i fer sonar els xiulets, al mateix temps que cada cop més gent es quedava mirant el grotesc espectacle d’un desplegament desproporcionat. A través del megàfon, les persones concentrades denunciaven la ‘solució democràtica’ que els polítics donen a la gent que no vol creure i surt al carrer a denunciar l’especulació.

Al final, 15 persones han estat identificades. En desconvocar la concentració, però, les 50 persones que s’ho miraven des de l’altra vorera han aplaudit enèrgicament les persones concentrades, i s’han pogut sentir crits de tot arreu contra el cos repressor mentre marxava després de fer un ridícul espantós: identificar 15 persones per xiular al carrer mentre denuncien una situació insostenible com és la de l’habitatge. Abans de marxar, les concentrades han recordat la propera convocatòria de l’Assemblea, aquest divendres 18 de maig, a les 18h, als terrenys de les casernes, des d’on faran una bicicletada contra els especuladors a Sant Andreu.

Fotos

Galeria Web Stap

Anuncis

1 comentari

[…] veure algunes accions publicades per l’EIXIDA, com la campanya Està tot fatal a Sant Andreu o la manifestació contra el Meeting Point i per les Cases Barates. 0 Comentaris Suscripció […]

Retroping per L’AVV de Palomar recull signatures en defensa del casc antic « L’EIXIDA
Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: