L’EIXIDA


Repressió en l’inici de la campanya ‘300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència’
25 Abril 2007, 8:41 pm
Filed under: Països Catalans

Ahir dilluns 23 d’abril, en motiu de la Diada de Sant Jordi, va tenir lloc la primera mobilització referent a la campanya “300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència”. Aquesta és una campanya unitària de l’esquerra independentista en la que hi participen Endavant, CAJEI, Maulets, SEPC i Alerta Solidària . Tot i que era la primera mobilització, ja s’havien realitzat actes previs arreu del país (presentació en roda de premsa, mural, etc.)

La manifestació, convocada a 2/4 de 8 del vespre, va començar a la Plaça Universitat, i anava encapçalada per una gran estelada i unes gralles. El recorregut va seguir pel lateral de les Rambles, on al passar per la parada del PSOE se li van llançar alguns globos de pintura, per denunciar el seu paper de repressor i còmplice de la subjugació del nostre poble. La manifestació va transcórrer sense incidents i va concloure a la Plaça del Rei, on les 300 persones assistents van poder escoltar els parlaments organitzats.

Quan la manifestació ja s’havia dissolt, tres persones van ser detingudes pels Mossos d’Esquadra (alguns amb una violència desmesurada), d’altres van ser retingudes i algunes més identificades. Cap a les 10 del vespres, les 3 persones detingudes van ser posades en llibertat amb càrrec de anys i desordres públics, evidenciant un cop més el paper repressor dels Mossos des de la seva fundació per Felip V i la política de “tolerància zero” que tant Montilla com Hereu apliquen als seus ‘feus’.

Més informació: Campanya 300 anys

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: