L’EIXIDA


Onada de desallotjaments
21 Desembre 2006, 9:48 am
Filed under: Països Catalans, Sant Andreu de Palomar | Etiquetes: ,

En una setmana s’han desallotjat 3 CSO importants a les seves viles, fets al que cal sumar el frustrat projecte de la Makabra a Can Ricart.

Joan Saura (ICV) sembla disposat a fer oblidar Montserrat Tura (PSOE). El flamant Conseller d’Interior deu voler donar imatge de governant, després de les acusacions per part de PP i CiU que seria un mal conseller al capdavant dels Mossos d’Esquadra. Ben al contrari.

El Conseller “d’esquerres de debò” no està defraudant pas a l’oposició pel que fa a la repressió: el 2 de desembre va impedir drets bàsics com aigua i menjar a la gent de la Makabra, que recentment havien okupat a Can Ricart. Just 10 dies després, en va ordenar el desallotjament.

Precisament el mateix dimarts 12 de desembre, el CSO La Impremta, de Terrassa (el Vallès Occidental) va ser desallotjada per sorpresa. Aquest CSO feia més d’un any que funcionava ben activament a la vila, i fa 3 mesos abans ja va haver de frenar un primer intent de desallotjament. La necessitat, però, de tenir un espai alliberat a Terrassa va fer que tant sols 4 dies després, l’Assemblea d’Okupes de Terrassa tornés a okupar un espai per convertir-lo en CSO. Aquest espai tira endavnat les obres de rehabilitació, tot i l’atac que ja han rebut en la primera setmana d’existència.

El proppassat dilluns 18 de desembre li va arribar el torn al CSO La Lokeria, de l’Hospitalet de Llobregat (el Barcelonès). Després de 10 anys de crear teixit social al barri, i amb una ordre de desallotjament pendent des del dia 30, aquest mític CSO va ser desallotjat pels Mossos, que hi entraren per una finestra. El mateix dia es va convocar una concentració de rebuig, a les 19h, a la Plaça de l’Ajuntament.

A l’endemà, dimarts 19 de desembre, va ser el CSA Calamarsa de Sabadell (el Vallès Occidental) qui va rebre la inesperada i indesitjable visita dels Mossos, que el començaren a desallotjar a quarts de 7 del matí. A mesura que passaven les hores, s’anava concentrant gent per reclamar entrar al CSA i recuperar-ne el material; la resposta dels Mossos van ser les burles, provocacions i càrregues que provocaren alguns ferits. A les 20h del mateix dia es va convocar una manifestació de rebuig, a la Plaça Robert. Aquest CSA feia més de 6 mesos que havia estat okupat, i era la continuació de l’aposta que l’Assemblea d’Okupes de Sabadell fa per obrir un espai a la vila, després de ‘Els Maquis’, ‘Can Barba’ i ‘L’Euterpe’.

Però per si en Saura no en tenia prou, cal assenyalar també que CiU està pressionant perquè es desallotgi el CSO l’Opera, que fa anys que és a l’Hospitalet, i que Kan Mireia, al barri de Trinitat Vella de Sant Andreu, també té data per a la segona quinzena de gener; és per aquest motiu que han convocat una manifestació pel dissabte 13 de gener, a les 18h, a la Plaça Trinitat.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: