L’EIXIDA


L’hereu de la corona espanyola visita el Principat
15 Desembre 2006, 9:41 am
Filed under: Països Catalans

A algunes poblacions, el “príncipe” ocupant va ser rebut com a tal.

La setmana del 11 al 15 de desembre, el “príncipe Felipe”, hereu de la corona espanyola, va visitar algunes poblacions del Principat. Oficialment, va ser rebut amb el clàssic servilisme de les institucions locals, que no dubten ni un moment a fer genuflexions davant de l’opressor. Part de la societat civil, en canvi, va mostrar clarament el seu rebuig aquesta visita.

Així, el 8 de desembre, a Lleida (el Segrià)  hi havia convocada una roda de premsa de la CUP que mostrava el seu rebuig a la visita de Felipe i anunciava mobilitzacions. Aquestes tingueren lloc el dilluns 11 de desembre, quan una trentena de persones es concentraren per rebujtar la monarquia. La ciutat fou presa per les forces policíaques.

A Vilafranca del Penedès (l’Alt Penedès) la convocatòria fou més massiva. Prop de 100 persones es manifestaren pels carrers de la vila i sortejaren els cordons policíacs, no sense rebre cops per part dels agents. A part, el quadre del “Rey” del saló de plens de l’Ajuntament ha estat retirat i ha aparegut trencat al bell mig de la Plaça de la Vila.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: