L’EIXIDA


Les clavegueres de l’Estat espanyol, en llibre
15 Desembre 2006, 9:43 am
Filed under: Països Catalans | Etiquetes:

El gracienc David Fernández ha escrit un llibre que recull episodis repressius des del 1998 fins al 2006.“Cròniques del 6 i altres retalls de la clavegueres policial. Del Cinema Princesa a l’absolució dels Tres de Gràcia (1998-2006)” recull les intervencions del Grup VI de la Brigada d’Informació de la Policia espanyola en la repressió contra els moviments socials i polítics. L’inici el marca l’espectacular desallotjament del Cinema Princesa, el 28 de d’octubre de 2006, i el final (obert) se situa en l’absolució dels Tres de Gràcia.

El denominador comú del llibre són les fosques actuacions de la policia, no tant idíl·liques com des de l’Estat i els mitjans de comunicació ens volen fer creure: infiltracions, detencions, tortures, escoltes telefòniques, i un llarg etcètera que han palesat un fet que molts col·lectius i organitzacions denuncien: que el Grup VI de la Brigada d’Informació és un continuador directe i sense diferències de la Brigada Político-Social del franquisme, dedicada a la dissidència política.

El llibre, editat per Virus Editorial, compta amb el pròleg d’Arcadi Oliveres i epílegs d’August Gil Matamala, Albert Martínez, Ester de Pablo, Ma. Gabriela Serra, Iñaki Rivera, Jaume Asens i Guille Reyes.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: