L’EIXIDA


30 de novembre, Sant Andreu!
30 Novembre 2006, 9:27 am
Filed under: Opinió, Sant Andreu de Palomar | Etiquetes:

Avui dijous comença oficialment la Festa Major de Sant Andreu de Palomar, coincidint amb el dia del sant que dóna nom i escut al nostre poble.

Enguany, la Festa Major és més curta que en els anys anteriors. I és que si tenim en compte que cada any el pressupost és el mateix (és a dir, gairebé més baix ja que només s’augmenta l’IPC), els diners ja no arriben per a res més. Algú podria dir que la Comissió de Festes, encarregada de coordinar la Festa Major, podria exigir més al Districte. Certament, però per saber del desesperant immobilisme de la Comissió cal saber que l’apoltronament d’alguns del seus membres es remunta a temps immemoriables, i d’altres formen part de partits polítics que estan al govern. És a dir, ningú vol piular més del compte, o perquè no pot (i voldria?), o perquè no l’interessa. Qui en surt perjudicat? El poble i la seva Festa Major.

Són ja 8 anys amb el mateix pressupost, retallades en les infrastructures, retallades en el pressupost (Diables, per exemple, paga gran part del correfoc de la seva butxaca), censura política imposada pel Districte, retallades horàries, limitacions de difusió de la programació obligada pels patrocinadors… tot un seguit de condicionants que posen en entredubte que la Festa Major sigui realment del poble.

Com dèiem, aquest any la festa és més curta que en edicions anteriors. Si els dos últims anys, per exemple, la festa va durar 3 caps de setmana, enguany en dura amb prou feines dos. Malgrat això, hi ha actes que ja han tingut lloc. I per què és més curta? Doncs per aquella raó que du que ‘si la muntanya no va a Mahoma, Mahoma anirà a la muntanya’. Així, si no tenim pressupost per fer Festa Major, l’escurcem i llestos! En lloc d’adequar (reclamar el que pertoca) el pressupost a la Festa, s’adequa la Festa al (insignificant) pressupost.

Per tal de pal·liar ni que sigui una mica el dèficit comunicatiu que pateix la nostra Festa Major, i en especial les propostes organitzades per col·lectius político-socials del nostre poble, des del butlletí hem editat un especial de Festa Major, amb articles sobre el contect d’aquesta, així com els manifestos i programes de les 15es Festes Alternatives i la 3a Festa Major Reivindicativa. Tant els cartells com els programes els podeu trobar en aquest bloc, en articles anterios i a la secció d’”Àlbums”; així com també en pàgines de contrainformació per on n’hem fet difusió, com IMC Barcelona o Liberinfo.

Però tot i aquestes penes i penúries, avui estem de celebració; en aquest entranyable poble del pla de Barcelona que temps enrere es va desampallegar del sant (i la creu) i s’anomenà l’Harmonia, avui estem de Festa Major!

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: