L’EIXIDA


V de Veneçuela, V de Victòria
28 Novembre 2006, 9:16 am
Filed under: Butlletins, Món
  • La Revolució Bolivariana de Veneçuela

Hugo Chávez opta a la reelecció de la presidència de la República Bolivariana amb un clar avantatge sobre l’oposició colpista

[Article inclòs en el butlletí n.4 de desembre 2006]

El proper 3 de desembre se celebren eleccions presidencials a Veneçuela. L’encara president Hugo Chávez opta a la reelecció amb un avantatge aclaparador segons tots els pronòstics, inclosos els dels mitjans de comunicació pròxims i fidels a Washington. El “seu” candidat (tal com s’anomena a Veneçuela a l’oposició colpista i pro-ianqui) és Manuel Rosales, ex-governador de l’Estat de Zulia, un Estat ric des que el 1922 s’hi descobriren un dels més grans pous de petroli. La seva capital, Maracaibo, i l’Estat en el seu conjunt són feus de la dreta i la gran burgesia.

Però la resta del país té una altra tònica, un altre color, el vermell. El passat diumenge 26 de novembre, en la manifestació de cloenda de la campanya electoral, la Gran Marea Roja va tornar a reunir centenars de milers de persones per l’Avinguda Bolívar, la principal de Caracas. De fet, és la repetició de l’escenari que tingué lloc el 8 d’agost de 2004, una setmana abans del referèndum revocatori que Chávez va guanyar per aclaparador majoria.

I és que des que Chávez va assumir el poder el 1998, les classes populars veneçolanes, el 80% de la gent, ha vist com poc a poc s’han anat fent realitat els seus desitjos de justícia social que van tenir la seva eclosió més significativa en el “caracazo” de febrer de 1989, una rebel·lió popular contra el govern que acabà amb més de 3000 morts per part de la policia. Ara, les “Misiones” del govern bolivarià han proporcionat sanitat, educació, esport, alimentació, i un llarg etcètera que ha aconseguit anar traient a passos agegantats a Veneçuela de la misèria a què la sotmetien els burgesos i polítics que espoliaven el seu propi país i en regalaven el benefici als Estats Units.

Des de fa temps, però, el debat que està en tot el país és de la ‘revolució dins la revolució’, el fet de superar el sistema capitalista per un que, ja obertament, s’anomena Socialisme. I així ho va dir Chávez: “no hi ha cabuda a Veneçuela per cap projecte que no sigui el revolucionari”.

Enllaços recomanats

Brigada Catalano Veneçolana Alí Primera

Aporrea

Agencia Bolivariana de Noticias

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: