L’EIXIDA


Exposició fotogràfica “Ciutat, per a qui?”
28 Novembre 2006, 9:19 am
Filed under: Sant Andreu de Palomar | Etiquetes:

L’exposició va començar el passat 23 de novembre i durarà fins al 8 de desembre. La podeu visitar al Centre Cívic (C/Gran, 111). Us fem arribar aquesta proposta per reflexionar al voltant de les ciutats que s’estan construint.

Ciutat, per a qui? Imatges d’una problemàtica contemporània de l’habitatge.

El carrer es converteix massa sovint en el matalàs i alhora la llosa; allò que els acull i alhora el que els margina de la resta. No cal anar tan lluny. El fet és que, tristament, la quotidianitat està plena de fotos com aquestes. La realitat és que són pocs els que poden pagar els preus dels lloguers. Això desencadena una sèrie de pràctiques denunciables, com ara els lloguers per dies, fins i tot per hores –els coneguts llits calents- un negoci per a aquells que posen preu a la seva pròpia ètica contribuint al mercat fàcil i ràpid de l’especulació immobiliària.

Mentrestant, la resta assistim a una possible despersonalització dels nostres barris, a la pèrdua del patrimoni històric. Qui quedarà d’aquí a uns anys als nostres barris? Es perdrà la genuïnitat dels nostrescentres històrics? Seran nuclis freds administratius? La ciutat, estarà col·lapsada? Nombroses preguntes sense una resposta convincent.

Un dels objectius de l’exposició és posar en relleu la transcendència que sovint tenen les decisions que prenen uns altres en la configuració de les ciutats, i com aquestes mesures afecten les persones que gaudeixen dels resultats o els pateixen.

El treball fotogràfic d’aquest artistes intenta posar en evidència el contrast d’opinions al voltant dels processos de configuració social i urbana, per la qual cosa s’obté una nova visió i un nou resultat de per a qui estan pensades les ciutats.

Són imatges reals de les nostres societats contemporànies, que fan que les nostres mirades siguin més crítiques i compromeses.


Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: