L’EIXIDA


L’Harmonia, el nou somni de Sant Andreu
20 Novembre 2006, 9:08 am
Filed under: Sant Andreu de Palomar | Etiquetes:

A ningú se li escapa que el nostre poble no té cap centre de cultura popular realment digne d’aquest nom. El Centre Cívic està gestionat per una entitat privada, Can Fabra és inaccessible per a la majoria d’entitats, Can Galtacremada sembla un calaix on hi han entaforat quatre entitats que ni disposen d’autonomia ni dels mínims necessaris per desenvolupar la seva activitat.

Vista aquesta manca de casals o similars, que sí que es dóna, per exemple, a Nou Barris, una sèrie de gent s’ha començat a reunir per exigir que als terrenys de la Fabra i Coats s’hi faci  l’Ateneu Popular i Cultural de Sant Andreu “l’Harmonia”.

De moment, han elaborat un dossier que podeu trobar a la nostra secció d’”Àlbums”, i estan preparant tot un seguit d’activitats per al proper 25 de novembre. Aprofitant que hi haurà jornada oficial de portes obertes de la Fabra i Coats, les entitats participants han organitzat activitats al llarg del dia a la Plaça Orfila, d’11h a 19h, per tal de visibilitzar les activitats que es farien a l’Ateneu. És a dir, per demostrar que l’Harmonia és necessària per tota la vida que ja hi ha a Sant Andreu i que necessita d’un espai on aixoplugar-se, on trobar-se, on conèixer-se i on desenvolupar-se. Es vol tenir un espai gestionat des de i per al poble, que pugui organitzar-se lliurement sense la ingerència del Districte en cap dels seus aspectes organitzatius o d’activitats.

Ara per ara, hi són adherides algunes entitats, a part de gent a títol personal, però es volen recollir més adhesions per fer més força. La idea és difondre el concepte “C + D = Ateneu”, ja que C i D són dos espais marcats en el plànol de la Fabra i Coats, idonis per al futur espai de l’Harmonia. Es vol que aquesta reivindicació estigui en boca de tothom ja per Festa Major, que és a tocar.

Entitats que hi donen suport:

Assemblea contra l’Especulació

Associació de Puntaires del Districte de Sant Andreu

Aula d’extensió universitària de Sant Andreu

Diables de Sant Andreu

El Borró

El Brot

Foment i Estudi de les Belles Arts

Grup de Pintors de Sant Andreu

La XarXa de Sant Andreu

Sant Andreu Informa’t


Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: