L’EIXIDA


Vaga i manifestació d’estudiants contra el procés de bolonya
17 Novembre 2006, 9:04 am
Filed under: Països Catalans | Etiquetes:

Enguany és el segon que s’organitzen mobilitzacions de la jornada europea de lluita contra l’aplicació de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES) arreu dels Països Catalans, coincidint amb la setmana del dia 17 de Novembre, dia internacional dels i les estudiants. Aquestes accions coordinades són per tal fer front a un procés que afecta a tots i totes les estudiants europees i que suposa un greu pas enrere per a la universitat pública i l’accés universal a l’educació superior.

A Barcelona, la Plataforma Mobilitzadora en defensa de la Universitat Pública (PMDUP) que agrupa diferents Assemblees de Facultat, el SEPC i l’AEP, va convocar uns 10.000 estudiants sota el lema “[Re]construïm la Pública, canya a Bolonya”.

La manifestació va transcórrer de plaça Universitat fins a Pla de Palau i la Delegació del Gobern passant per Via Laietana. Durant el recorregut es varen desplegat dues pancartes des de diferents. La manifestació va finalitzar a davant de la facultat de nàutica de la UPC, on es va llegir el manifest.

Abans de la manifestació, es realitzaren diversos actes a diferents campus universitaris de l’àrea de Barcelona (UPC, UAB, UB i UPF) per animar i informar de l’aturada de classes i a acudir a la manifestació a la Plaça Universitat.

Segons fonts de la mateixa PMDUP, un cop desconvocada la manifestació, passada prop de mitja hora, una quinzena de persones alienes a l’organització, vanen protagonitzar aldarulls davant la delegació de Govern. El cos dels Mossos d’esquadra detingué de manera injustificada pel centre de Barcelona. Policies de paisà de la policia autonòmica varen detingut arbitràriament i amb violència a diversos estudiants que abandonaven la mobilització pacíficament. Moltes de les detencions, es feren lluny de Pla de Palau. A més a més la policia va agredit violentament a tres reporters gràfics, com ha denunciat el mateix Col•legi de Periodistes de Catalunya.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: