L’EIXIDA


Girona protesta contra la cimera
17 Novembre 2006, 9:06 am
Filed under: Països Catalans | Etiquetes: ,

El passat dijous 16 de novembre tingué lloc a Girona (el Gironès) la 19a cimera hispano-francesa, que va reunir al president el govern espanyol JL Rodríguez Zapatero i el cap d’Estat francès, Jacques Chirac.

Les mobilitzacions començaren ja el diumenge 12, quan més de 4000 persones, segons els organitzadors, es manifestaren per protestar contra el pas de la línia de Molt Alta Tensió (MAT), sota el lema ‘Prou mentides!’, i contra la pròpia cimera. La manifestació també cobrava un significat nacional i de classe seguint la convocatòria que diversos col·lectius, sobretot de l’Esquerra Independentista, havien fet sota el lema ‘No a la cimera. Els Països Catalans per l’Europa dels pobles i la classe treballadora’. Entre altres, es van sentir consignes per l’absolució de l’escamot Dixan i contra l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES), més conegut com a Procés de Bolonya.

El mateix dijous dia 16, dia de la cimera, hi hagué dues mobilitzacions. La primera fou una concentració estudiantil convocada pel SEPC, referent estudiantil a les aules dels Països Catalans. A la tarda, la mateixa convocatòria unitària del diumenge tornà a convocar reivindicant els drets de la classe treballadora catalana.

De la cimera no en sortí res en positiu per al poble català, donades les temàtiques que hi havia damunta la taula: la sempre omnipresent política “antiterrorista” i el procés de pau a Euskadi, les polítiques d’immigració (és a dir, d’exclusió), i el traçat de la MAT, que en trobar-nos a pocs mesos de conteses electorals tant a l’Estat francès (presidencials) com a l’espanyol (municipals), van deixar aparcat sine die i en mans de la Unió Europea. Aquesta decisió deixa entreveure poques ganes d’assumir responsabilitats i moltes de treure’s del damunt la ‘patata calenta’ per passar-li a la UE, quan si d’alguna cosa recelen els Estats europeus és que diuen tenir poca autonomia.


Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: