L’EIXIDA


S’acaba la fira dels especuladors
14 Novembre 2006, 9:01 am
Filed under: Països Catalans | Etiquetes:

La ciutat de Barcelona ha acollit, del 7 al 12 de novembre, el 10è Barcelona Meeting Point, una fira que, segons els seus propis promotors, és la major fira d’immobliàries d’Europa. És a dir, el punt de trobada bianual de totes aquelles empreses que, amb el recolzament i connivència dels poders polítics, fan que l’habitatge deixi de ser un dret per passar a ser un luxe, l’immens benefici del qual és només per a 4 empresaris, mentre milers de persones veuen cada dia més difícil trobar un habitatge digne.

Enguany, les protestes de persones i col·lectius que reclament habitatge digne per a tothom, així com que s’aturi l’especulació i despenalitzi l’okupació, s’han fet sentir molt més que en l’última edició. Desenes de col·lectius han anat preparant mobilitzacions per fer-se sentir davant el que denuncien com a “fira dels especuladors”, la conxorxa de poders polítics, econòmics i mediàtics. No en va, el BMP és organitzat pel Consorci de la Zona Franca, presidit per Enric Lacalle, del PP, i patrocinat, entre altres, per TV3.

Les denúncies començaren el mateix dia 7 de novembre, dues persones s’encadenaren als fanals de la Generalitat i dues més ho feien en un barril de 500 kgs de ciment, just a l’entrada del mateix edifici. Hi van ser durant hores, fins que els Mossos d’Esquadra, després de fer un desplegament desmesurat i identificar nombrosa gent que els donava suport, van tallar amb una radial les cadenes de les manifestants. També a Sants denunciaven l’inicia de la fira, desplegant pancartes en la mateixa plaça Espanya.

Durant la setmana, es va reivinidicar el siliconament d’immobiliàries i la seu…. de Santa Coloma de Gramanet i de Poble Sec. El divendres 10 l’acció contra el BMP va ser a Vilalba, ja que els assistents a la fira hi anaren a jugar a golf. Les entitats que lluiten contra aquest camp de golf van fer una acció de denúncia, tot enfilant-se als arbres de l’entrada, informant dels moitius a tothom qui passava, i romanent-hi fins al migdia.

El dissabte 11 hi va haver la principal mobilització. A la plaça dels Països Catalans s’hi havia convocat un esmorzar i trobada d’entitats que lluiten per la defensa del territori i contra l’especulació, i una posterior manifestació. La manifestació va recórrer pel C/Tarragona, amb gent disfressada fent performances de l’especulació i la precarietat, i algunes accions, com pintades o ous de pintura en alguna seu d’empresa transnacional.

En arribar a pl. Espanya, es va desplegar una pancarta gegant des de dalt de l’Hotel Plaza, on s’hi podia llegir ‘Deshipoteca’t. Desallotgem el Meeting Point’, que va rebre nombrosos aplaudiments. Ja a l’entrada del recinte firal, un cordó dels Mossos d’Esquadra, que ja eren presents des d’abans d’arribar a la plaça, tancava el pas a l’entrada. Allà s’hi representà una peculiar versió del “Monopoly especulació”, on un precari perdia sempre davant de l’empresari i l’alcalde especulador.

Des de fa temps, cada cop són més els col·lectius i persones que planten cara al seu poble o vila a l’especulació i la destrucció del territori, sempre associades al màxim benefici d’uns quants en perjudici dels drets de la majoria. És per això que a Sant Andreu, un grup de gent està intentant impulsar un grup similar, i han convocat a una reunió oberta a tothom qui en vulgui participar. Serà el dilluns 11 de desembre (just passada la Festa Major) a les 20:30h al local de l’AVV Tramuntana, Psg. Torras i Bages, 101-103.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: